Preventívne stiahnutie lavínových vyhľadávačov ORTOVOX S1+

Individuálna spätná väzba od používateľov a následné intenzívne kontroly preukázali, že vo VEĽMI ZRIEDKAVÝCH PRÍPADOCH môže v tomto prístroji dôjsť k poruche funkcie vysielania. Dôvodom je možný zlyhanie jednej zo súčiastok. Aby sa predišlo možnému vystaveniu používateľov týchto prístrojov do nebezpečenstva, ORTOVOX sa rozhodol pre preventívne staihnutie týchto lavínových vyhľadávačov s cieľom výmeniť problematický komponent. Tieto vyhľadávače by sa tak nemali ďalej používať, kým nebude problematická súčiastka vymenená. Táto výzva sa týka výlučne lavínových vyhľadávačov s označením ORTOVOX S1+, všetkých ostatných vyhľadávačov od ORTOVOXu sa tento problém netýka. Netýka sa to ani predchodcu dotknutého vyhľadávača s označením ORTOVOX S1.

Testovania ukázali, že problematický komponent vo výnimočných prípadoch po neurčitej dobe používania zlyhal. Problematická súčiastka limitovala schopnosť prístroja vysielať silný detekovateľný (vyhľadateľný) signál. Prístroj sa pri tom navyše správa, že funguje (vysiela) normálne. Táto chyba tak nemohla byť doteraz detekovaná, napriek tomu, že každý prístroj pred uvedením na trh prechádza 100% komplexnou kontrolou kvality.

Problematický komponent je možné vymeniť iba v servise ORTOVOX. Vzhľadom na čas potrebný na výrobu a výmenu problematického komponentu sa predpokladá, že prvé opravené a skontrolované prístroje sa nebudú vracať skôr ako koncom júla. Cieľom je opraviť všetky prístroje pre budúcu zimnú sezónu.

Viac informcií, ako ja postup pri odosielaní prístroja nájdete tu: Výzva ORTOVOX

Pre slovenských a českých používateľov dotknutého prístroja odporúčame kontaktovať priamo výhradných dovozcov ORTOVOX.